top of page

Veelgestelde vragen

Bij de P.J. worden we regelmatig gebeld of gemaild door leerlingen, ouders en verzorgers met vragen over de inschrijvingen, de financiën, onze kampen of iets heel anders.

 

Heb je zelf ook een vraag? Wellicht kan je hier je antwoord al vinden. Kijk hieronder tussen onze veelgestelde vragen.

 

Staat je vraag of antwoord er toch niet tussen? Neem dan contact op met onze secretaris.

 • Wanneer moet ik mijn kind inschrijven en hoe gaat dat in z’n werk?
  In het najaar gaan de inschrijvingen open. De exacte datum vind je onder het kopje "Op Zeilkamp". Inschrijven gaat via een link op onze website. Door hier op te klikken komt u op een online betaalpagina terecht. Nadat alle gevraagde gegevens correct zijn ingevuld kunt u het volledige kampgeld in één keer betalen.
 • Ik heb mijn kind online ingeschreven. Hoe weet ik nu zeker of mijn kind erbij zit?
  Alles is geregeld als je het online formulier hebt ingevuld en het kampgeld hebt betaald. Ter bevestiging krijg je ook een mail met jouw ticket voor het zeilkamp.
 • Mijn kind is benieuwd wie er nog meer mee gaan op zeilkamp, hoe kom ik daar achter?"
  Na het sluiten van de inschrijvingen komen de deelnemerslijsten zo snel mogelijk op onze website te staan. Deze kun je tegen die tijd vinden onder het kopje "Op Zeilkamp".
 • Wat moet ik doen als het kamp is volgeboekt? En hoe werkt de wachtlijst?
  Als het betreffende kamp is volgeboekt kunt u uw kind inschrijven voor de wachtlijst. Het inschrijven voor de wachtlijst is gratis. Wij gunnen zoveel mogelijk kinderen een week op het water. Helaas zijn we door het aantal bedden en (vrijwillige) stafleden niet in staat om elk jaar een onbeperkt aantal kinderen mee te laten gaan. Het komt wel eens voor dat een andere deelnemer zich afmeldt of dat er nog plekken op andere kampen beschikbaar zijn. Wanneer dit aan de orde is, nemen wij contact met u op.
 • Hoe wordt de volgorde van de inschrijvingen bepaald?
  Als stichting hanteren wij het beleid, ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Als u uw kind heeft ingeschreven, zal er een tijd van inschrijving worden gelogd op de site. De volgorde van inschrijvingen wordt bepaald door deze gelogde tijd.
 • Mijn kind kan toch niet meer mee. Hoe kan ik hem/haar afmelden en wat gebeurd er met de betaling?
  Wilt u uw kind afmelden voor een zeilkamp? Neem dan contact op met het bestuur door een mailtje te sturen naar secretaris@pjdenhartog.com. Aan de afmelding voor het zeilkamp zitten mogelijk wel kosten verbonden. De mogelijke kosten kun je vinden in onze algemene voorwaarden, of op je ticket. Kun je het niet vinden? Neem dan contact op met onze secretaris via info@pjdenhartog.com.
 • Mijn kind is vorig jaar blijven zitten, is er een mogelijkheid dat hij/zij met leeftijdsgenoten op kamp kan?"
  In principe zijn de kampen ingedeeld per klas. Deelnemers gaan dus mee met leerlingen uit hetzelfde leerjaar. Ziet uw zoon of dochter dat niet zitten, neem dan contact op met het bestuur via info@pjdenhartog.com. Wij proberen dan ons best voor je te doen, maar we kunnen niets beloven.
 • Als ik wil annuleren, wat krijg ik dan terug van mijn betaling?"
  Bij een annulering tot en met 31 maart 2023 betaalt u 75 euro inschrijfgeld, het resterende bedrag wordt teruggestort. Bij een annulering na 31 maart 2023 krijgt u 50% van de totale kampprijs geretourneerd. Als de plaats kan worden overgegeven aan een deelnemer van een wachtlijst, dan vindt volledige restitutie plaats. Voor meer informatie kunt u de Algemene Voorwaarden raadplegen.
 • Mijn kind heeft nog nooit gezeild, is dat erg?"
  Juist niet! De kampen van de P.J. zijn zo georganiseerd dat er voor ieder niveau wat te halen valt. De lesprogramma’s zijn aangepast op verschillende niveaus. We streven ernaar dat ieder kind aan het eind van het kamp een niveau omhoog is gegaan.
 • Wat moet mijn kind meenemen op zeilkamp?
  Op onze site onder "Op Zeilkamp"kun je onze paklijst vinden. Hierop staan alle benodigdheden die jouw kind mee moet nemen op zeilkamp. De paklijst wordt ook voorafgaand aan het kamp per mail gestuurd.
 • Wordt er rekening gehouden met bijzonderheden zoals allergieën?
  Bij de inschrijvingen heb je de mogelijkheid om allergieën, dieetwensen of andere bijzonderheden in te vullen. Zijn er speciale zaken waar de stafleden op het kamp rekening mee moeten houden, neem dan even contact met ons op. Bij vragen of onduidelijkheden zullen stafleden zelf voor aanvang van het kamp nog contact met je opnemen om de bijzonderheden door te nemen.
 • Mag mijn kind zijn/haar eigen zwemvest meenemen?
  De P.J. den Hartog Stichting is zelf in het bezit van zwemvesten. Daarom raden we deelnemers aan om eigen zwemvesten thuis te laten. Mocht een deelnemer toch liever zijn/haar eigen zwemvest nemen, dan is stelt de stichting zich niet aansprakelijk voor eventuele diefstal of schade.
 • Mag mijn kind zijn/haar mobiel mee?
  Het is zeker toegestaan om een mobiele telefoon mee te nemen. We vragen de deelnemers wel de mobiele telefoons in te leveren. Dit doen we ten eerste omdat we willen voorkomen dat wij aansprakelijk worden gesteld voor eventuele (water)schade. Daarnaast zijn we van mening dat het de sfeer ten goede komt als er zo min mogelijk gebruik wordt gemaakt van telefoons. Deelnemers krijgen een uur per dag (rond een uur of acht ’s avonds) hun mobiele telefoon terug om het thuisfront te contacten.
 • Wie kan ik bellen in geval van calamiteiten tijdens het kamp?
  Mocht zich een vervelende situatie voordoen dan kun je contact opnemen met de secretaris van de stichting. De contactgegevens zijn te vinden in de inschrijfbevestiging of onder "Contact" op onze website. De secretaris kan je (indien nodig) doorverwijzen naar een van de stafleden op het kamp.
 • Wat gebeurt er als mijn kind ziek wordt tijdens zeilkamp?
  Wanneer een deelnemer ziek is zijn er twee mogelijkheden die wij kunnen hanteren tijdens een zeilkamp. 1: De deelnemer geeft dit aan bij de staf en doet een dag rustig aan in de boot. 2: Een dag blijven in het kampgebouw is niet mogelijk. Wanneer de deelnemer zo ziek is gaat hij/zij naar huis om de rest niet aan te steken. Wanneer de deelnemer weer beter is mag hij/zij altijd terug komen naar het kamp. Ophalen/brengen moet geregeld worden door ouders.
 • Hoeveel jaar kan mijn kind mee op zeilkamp?
  Zo lang jouw zoon/dochter op het Ichthus College zit, kan hij/zij mee met de P.J.. Is jouw kind erg fanatiek en wil hij/zij het jaar na het behalven van het diploma ook nog mee? Neem dan even contact met ons op, dat vinden we alleen maar leuk!
 • Hoe word je staflid bij de P.J.?
  Vindt je zoon/dochter de P.J. zo leuk? Dan kan jouw zoon/dochter zich opgeven als staflid. Op Hommerts 1 is er de mogelijkheid om instructeur of keukenstaf te worden. De deelnemer moet dan wel voor het laatste jaar mee zijn (en dus niet nog een aantal jaren mee mogen). Tijdens het kamp wordt hierover meer informatie gegeven. Voor vragen kan je mailen naar het algemene mailadres van de P.J..

Een vraag stellen?

Niels Keizer (Secretaris)

of gebruik het contactformulier:

Je bericht is verzonden!

bottom of page