top of page
20230902_112709.jpg

Over de P.J.

De P.J. den Hartog Stichting heeft haar naam te danken aan Piet den Hartog. Piet was jarenlang aardrijkskundedocent op het voormalig Johannes Calvijn Lyceum (tegenwoordig Ichthus College) en vond dat ieder kind recht had op een leuke vakantie. Om die reden nam hij jaarlijks een aantal van zijn leerlingen mee naar Friesland voor een week plezier op het water.

Piet's weekenden werden een succes. Meer en meer leerlingen wilden in de zomer mee het water op en langzamerhand groeide zijn idee uit tot een traditie.

Op 25 juni 1982 werd het officieel: de stichting werd ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en de P.J. den Hartog Stichting was een feit. 

En nu?

Nu heeft onze stichting meer dan 40 vrijwilligers (en bijna allemaal oud-leerlingen) die zich iedere zomer weer inzetten om elk jaar weer meerdere groepen enthousiaste kinderen mee te nemen.

De vrijwilligers, bestaande uit zeilinstructeurs en keukenstaf, zijn allemaal zelf ook jaren mee geweest als deelnemer en weten daarom als geen ander hoe de zeilkampen tot een succes te maken. 

Staf worden bij de PJ?

Ga je voor de laatste keer mee op zeilkamp omdat je van de middelbare school gaat, maar wil je toch nog vaker mee?

 

Dat kan!

 

Op PJ4+ is er de mogelijkheid om instructeur of keukenstaf te worden. Zo kun je ons helpen deze prachtige zeilkampen te organiseren.

 

Wanneer je interesse hebt, geef dit dan tijdens het kamp door aan de staf of stuur een mail naar info@pjdenhartogstichting.com. 

IMG_0343.jpg

Wil je meer informatie over de P.J. of heb je vragen voor je zelf op kamp gaat?

Kijk dan eens bij onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze secretaris.

bottom of page