top of page
20230902_112709.jpg

Over de P.J.

De P.J. den Hartog Stichting heeft haar naam te danken aan Piet den Hartog. Piet was jarenlang aardrijkskundedocent op het voormalig Johannes Calvijn Lyceum (tegenwoordig Ichthus College) en vond dat ieder kind recht had op een leuke vakantie. Om die reden nam hij jaarlijks zijn leerlingen mee naar Friesland voor een week plezier op het water.

Piet's weekenden werden een succes. Meer en meer leerlingen wilden in de zomer mee het water op en langzamerhand groeide zijn idee uit tot een traditie.

Op 25 juni 1982 werd het officieel: de stichting werd ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en de P.J. den Hartog Stichting was een feit. Nog steeds draait de P.J. om het organiseren van leuke vakanties waar plezier voorop staat.

En nu?

Door de jaren heen hebben meer dan honderden vrijwilligers zich ingezet om de gedachte van Piet door te geven. Meer dan 50 actieve vrijwilligers (bijna allemaal oud-leerlingen) zetten zich iedere zomer weer in om van elk zeilkam een onvergetelijke ervaring te maken. 

De vrijwilligers, bestaande uit zeilinstructeurs en keukenstaf, zijn allemaal zelf ook jaren mee geweest als deelnemer en weten daarom als geen ander hoe het echte zeilkampgevoel overgebracht wordt. Ons doel is elk  zeilkamp tot een succes te maken. 

Kernwaarden : Plezier, gek, actief, samen

Welkom bij de P.J. den Hartog Stichting. Wij organiseren al ruim 40 jaar zeilkampen voor de leerlingen van het Ichthus College in Dronten en Kampen, en sinds 2021 ook voor de leerlingen van het Almere College

 

De stichting is in 1982 opgericht door leerlingen en docenten van het Johannes Calvijn Lyceum (nu Ichthus College). Dit alles naar aanleiding van de gezellige dagen en weekenden die zij met Piet den Hartog op het water hadden beleefd. Piet den Hartog was een Aardrijkskundedocent die vond dat alle leerlingen recht hadden op vakantie, en nam de leerlingen hierom mee op een geheel verzorgde zeilvakantie in Friesland.

 

De stichting bestaat inmiddels al meer dan 40 jaar. Elk jaar zetten zich meer dan 40 enthousiaste vrijwilligers in, om de fantastische zeilvakanties van Piet den Hartog elk jaar weer te organiseren. Deze vrijwilligers zijn allemaal zelf (meerdere) jaren mee geweest met de zeilkampen en weten als geen ander wat het zeilkamp gevoel is. 

Staf worden bij de PJ?

Ga je voor de laatste keer mee op zeilkamp omdat je van de middelbare school gaat, maar wil je toch nog vaker mee?

 

Dat kan!

 

Op PJ4+ is er de mogelijkheid om instructeur of keukenstaf te worden. Zo kun je ons helpen deze prachtige zeilkampen te organiseren.

 

Wanneer je interesse hebt, geef dit dan tijdens het kamp door aan de staf of stuur een mail naar info@pjdenhartogstichting.com. 

IMG_0343.jpg

Wil je meer informatie over de P.J. of heb je vragen voor je zelf op kamp gaat?

Kijk dan eens bij onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze secretaris.

bottom of page