top of page

Praktische informatie

Wat

Een zeilkamp van de PJ is dé vakantie! Je gaat een week lang met leeftijdsgenoten en zonder ouders naar Friesland om daar te feesten, zeilen, chillen en voornamelijk ontzettend veel plezier te hebben. Onze stafleden zijn allemaal vroeger ook op zeilkamp geweest en zij vonden dit zo leuk dat ze zich nu vrijwillig inzetten om jou ook dezelfde ervaring te geven! 

 

Een dag op zeilkamp ziet er als volgt uit: 's ochtend worden we altijd gezamenlijk wakker. Daarna is het tijd om het water op te gaan. We stippelen een route uit om vervolgens om te leren zeilen, zwemmen en tussendoor gaan we naar een stadje of doen we een activiteit. Vaak krijg je een deel van de dag zeil les van onze instructeurs en er is ook genoeg tijd om te chillen in de zon of te zwemmen als het warm genoeg is. Ook organiseren we eens per week een zeilwedstrijd om alles wat je hebt geleerd in praktijk te brengen. Als we terugkomen heeft de keukenstaf al de hele dag staan zwoegen om een heerlijk avondmaal voor jullie klaar te maken. Na het eten is het tijd voor gezelligheid. Zo kan je spelletjes spelen, of juist even een momentje voor jezelf pakken. Als afsluiter van de dag doen we nog één van onze legendarische avondspellen en we sluiten natuurlijk altijd af met een dansje voor we naar bed gaan.

Geloof ons; aan het einde van de week wil je niet meer naar huis!

Wanneer
Voor wie
Kosten

In de zomer word de zeilkampen in de laatste weken van augustus gehouden. Precies tussen de bouwvak en de start van school. 

De data voor de kampen van 2024 zijn:

PJ4+ 

10 t/m 17 augustus 2024

PJ2-PJ3

17 t/m 24 augustus

PJ1

24 t/m 29 augustus.

Onze zeilkampen zijn speciaal voor de leerlingen van het Ichthus en Almere College, voor zowel Dronten en Kampen. De PJ is dan ook de plek waar veel mensen elkaar terug vinden of (nog beter) leren kennen. Het is een makkelijke plek om nieuwe mensen te leren kennen en vriendschappen te sluiten. Onze ervaring is dat de zeilkampen geschikt zijn voor zowel vrienden(groepen) als individuele liefhebbers, iedereen is bij ons welkom. 

De prijs van een zeilkamp van de PJ is  285,00 euro. Alleen voor PJ1 is de prijs 229,00

Het verblijf, zeillessen, een zwemvest, de maaltijden, tussendoortjes, activiteiten en avondprogramma's zitten hierbij. Als PJ proberen we onze zeilkampen zo toegankelijk mogelijk te maken. Mocht het niet lukken dit bedrag (in één keer) te betalen kijken wij als stichting wat we voor u kunnen betekenen. Mail ons dan gerust. 

Voor meer informatie restitutie en andere voorwaarden lees onze algemene voorwaarden

De zeilkampen worden gegeven vanuit Lindebeek in Uitwellingerga in Friesland. Friesland is de perfecte plek in Nederland om te leren zeilen. Dit komt door heel veel slootjes en meertjes waar je kunt varen zonder al te veel beroepsverkeer en grote boten tegen te komen. Vanuit ons gebouw kom je direct op een zo’n meertje, dit is de perfecte en vooral veilige plek om het zeilen onder de knie te krijgen. Vervolgens kun je vanuit dit punt binnen een dag bijna heel Friesland bereiken. Zo krijg je ook elke dag wat anders te zien. Wij geven de zeilkampen al jaren uit hetzelfde gebouw. Door onze band met de eigenaren kunnen wij er samen voor zorgen dat het gebouw en de boten alle handvatten heeft om een onvergetelijke week veilig te laten verlopen

Waar

Het kan misschien lastig zijn om te bedenken wat je allemaal nodig hebt op zeilkamp. Op de zeilboot heb je namelijk nog wel eens andere spullen nodig dan bij andere vakanties. Maar maak je geen zorgen! Wij hebben een handige paklijst opgesteld zodat je niks zal missen in je koffer. 

Wat heb nodig
bottom of page